top of page
Image by Tj Holowaychuk

Over mij:

Counselling Praktijk Amsterdam Oost is de praktijk van Lisa van Mierlo (1986), psycholoog en gecertificeerd registercounsellor bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling. 

​

In mijn counsellingpraktijk begeleid ik volwassenen/adolescenten en studenten met persoonlijke problemen op allerlei verschillende gebieden die hen belemmeren om te kunnen zijn wie ze willen zijn. 

​

Ik ben mij daarnaast gaan specialiseren in het begeleiden van adolescenten en volwassenen met problemen op het gebied van genderidentiteit en genderdysforie. Mijn persoonlijke zoektocht op dit gebied in combinatie met het moeilijk kunnen vinden van toegankelijke gendersensitieve zorg heeft mij gemotiveerd om mij hier verder in te verdiepen en het bestaande zorgaanbod te vergroten. 

​

Mijn achtergrond: Ik ben in 2008 afgestudeerd als klinisch neuropsycholoog aan de Universiteit Leiden. Daarna ben ik gepromoveerd aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam in de persoonsgerichte psychosociale ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Na mijn promotie werkte ik nog enige tijd in verschillende functies/rollen aan de universiteit, waar bleek dat ik vooral voldoening haalde uit het begeleiden van promovendi. In 2016 koos ik ervoor om me volledig te gaan richten op het ondersteunen van volwassenen én studenten die tegen problemen aanlopen in hun leven en heb daarna een opleiding tot counsellor in de psychologie gedaan bij Stichting Counselling Nederland.


Ik ging aan de slag als ondersteunend behandelaar in de praktijk van M. van der Hulst Psycholoog. Bovendien startte ik met de begeleiding van studenten in het MBO, HBO en WO. Deze activiteiten heb ik in 2020 ondergebracht in mijn counsellingpraktijk. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance scriptiebegeleider en werkzaam bij de NCOI en NTI als afstudeerbegeleider en examinator, iets wat ik met veel plezier en enthousiasme doe. 

​

Gevolgde cursussen:

- Faalangstbegeleiding

- Rationeel Emotieve Therapie

- Cognitieve Gedragstherapie

- Basiscursus Genderdysforie voor hulpverleners

bottom of page